Alcave en mede zal u geschonken worden

Alcave

Toen ik mijn boodschappenlijst aan het opstellen was, zei de Heilige Geest heel duidelijk dat ik u een bemoediging moest sturen. Wat doe je in zo’n geval? Boodschappen – dat kan altijd nog. God op je laten wachten? Ik zou voorzichtig zijn!

Ik verbaas me er nog altijd over dat God tot me spreekt. Of meer; dat Hij juist mij heeft uitgekozen om u te bemoedigen (want tegen gelovigen praten doet God de hele dag – of ze luisteren is wat anders).

Daarover verbaas ik me maar ook over Gods overweldigende liefde en stiptheid. Want hoe gaat bemoediging in Zijn werk? Eerst hoort Hij al uw gebeden aan. Zodra voldoende eensluidende verzoeken of onuitgesproken hartenkreten binnen zijn, geeft God mij meteen een Woord in!

Hoor het Woord van de Heer vandaag voor u:

“Om te beginnen zegt u, precies zoals u zich had voorgenomen: ‘Nee, dank u wel, ik heb geen belangstelling.’ Het is geoorloofd de aanbeller in de rede te vallen, terwijl hij zijn verhaal afsteekt. Als men doorgaat met praten, luistert u niet wat ze zeggen, maar u herhaalt: ‘Dank u wel, ik ben niet geïnteresseerd,’ eventueel aangevuld met: ‘Veel succes en nog een prettige dag.’ Vervolgens sluit u langzaam de deur onder het prevelen van ‘Nee, dank u, echt niet, dank u wel, goedemiddag.”

De kern van de zaak is dat u zich afsluit voor wat de ander te zeggen heeft, dat u nergens op ingaat en alleen maar op een beleefde manier uw eigen mantra afspeelt als een kapotte grammofoonplaat. Op zo’n manier neemt de uitwisseling niet meer tijd in beslag dan pakweg twintig seconden. Houdt uzelf na afloop voor dat er geen enkele reden is om uzelf vervelend of schuldig te voelen. De tegenpartij is begonnen met visjes uitgooien. Dat is hun goed recht, maar u bent niet verplicht om toe te happen en zij zijn er geheel en al op voorbereid om bot te vangen. In plaats van uw humeur te laten bederven door garen-en-bandverkopers of zieltjeswinners die ook maar hun werk doen, moet u zichzelf feliciteren dat u dit zo kordaat en beleefd hebt weten af te houden. Hoe sneller u afpoeiert, hoe beter, want daarmee bespaart u niet alleen uzelf maar ook de tegenpartij tijd en energie.

Aldus Beatrijs Ritsema, nog maar twee weken terug, onbewust door Hem geïnspireerd dan wel op seculiere kracht geschreven, maar zeker Zijn goedkeuring dragend, althans nu, want mij ongevraagd toegespeeld.

U komt er verder wel uit? Gehoorzaam Zijn woord, raak vervuld van vreugde, verlangen en verder groeiende rechtvaardigheid en verlaat u blind op Hem met Zijn perfecte kennis van de toekomst. Hij regelt de zaak. En ik…ben er maandag weer, met nieuwe bemoediging of uitleg van de wijsheid van de Heer.

Mede

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2009/06/19/agave-en-peen-zal-u-geschonken-worden/trackback/

%d bloggers liken dit: