Geheiligd oogwater

Aan de andere kant kan niet ontkend worden dat Christenen veel huilen. Het geloof is mooi, het feest onovertroffen maar nog niet begonnen (“de komende glorie”, Jeremia 32:40).

MeehuilenPijnigingMeelijden

huilen en wachten

Een Christen is geen Henny Huisman. Tranen zitten los maar om een bijzondere reden, die de bittere smaak verzoet en de plenger verheft, zoals stigmata, indien dit niet te aanmatigend klinkt:

oprechte Christenen lijden met God mee.

David Wilkerson, de man Gods, zegt hierover: “Jeremia huilde vanuit een heilig verdriet dat niet van zichzelf was. Want inderdaad, de profeet hoorde God spreken over zijn eigen verdriet en Zijn eigen gebroken hart”.

De Kruisdood heeft de situatie niet verzacht, God’s hart is nog niet geheeld en dat van een meelijdend Christen dus ook niet: “Waardevolle mensen van God hebben het privilege om in dit gevoel te delen, de blijdschap en de pijn van het hart van God“.

Neem één junkie en vermenigvuldig het verdriet met dat van honderdduizend medeverworpenen. Bemiddeld door God trilt deze tranenmassa na in een Christen. Een belasting die dankbaar en vol innerlijke vreugde gedragen wordt.

Bent u geen Christen, denk daar dan aan, de eerstvolgende keer dat een Christen u met rode ogen en betraande wangen benadert en God’s Blijde Boodschap vertelt!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2009/07/01/geheiligd-oogwater/trackback/

%d bloggers liken dit: