Zijn hand kan uitvaren

God doet Zijn schapen een prachtige belofte: ik sla jullie hard, maar nooit dood! Ik sla uit liefde, met bloedend hart! Doe wat Ik verlang en Ik wandel met je in eeuwige gemeenschap!

God's toorn

God’s toorn

Aldus David Wilkerson vandaag en eerder.

God doet mensen een prachtig aanbod! Het wachten is op hun in- gaan daarop. Dit wachten valt God zwaar. Maar er zit weinig an- ders op. God is gebonden aan Zijn afspraken, tot Hij ze verandert.

Die afspraak is dat God alleen dreigt met slaan of daadwerkelijk slaat. Onderhoudt een Christen Zijn geboden niet, dan “zal Ik hun overtreding met de roede bezoeken, en hun ongerechtigheid met plagen” (Psalm 89:31-34).

De tuchtiging kan stevig zijn. God deelt hem uit zonder plezier, anders dan het vooruitzicht van een gunstige wending van uw levenswandel. Het is slechts middel tot een heilig doel: uw beken- tenis. Zonder bekentenis geen vergiffenis

David voelde de hand van God. Hij verzweeg, als menig Christen heden ten dage, zijn zonde voor God. Te lang naar God’s oordeel. Die zond een profeet op hem af, die hem stevig onderhield.

Zonde verzwakt het gestel, gelijk onanie
Daarbij is zonde ongezond. Je krachten vloeien weg, je wordt van binnen aangevreten: “Net als een gat in de benzinetank van een auto, zal de zonde langzaam alle kracht uit je laten weglopen“.

Ziet en leest welke ontluisterende gevallen Wilkerson in zijn prak- tijk tegenkomt:

Ik ken christenen die in een complete verwarring leven simpel- weg omdat ze zich volledig onderdompelen in de zonde. Deze holle zielen zijn altijd teneergeslagen, zwak, altijd aan het worste- len maar komen nooit ergens. Ik ken ook mensen met een be- diening die maar niet stil kunnen zitten vanwege hun zonden. Ze zijn altijd druk, aan het werk, en gaan nooit Gods rust in.

Het maakt echt niet uit wie u bent – als u een verborgen zonde met u meedraagt zult u continu verstoringen ondervinden in uw leven, uw huis, uw gezin, uw werk. U zult met een toenemende mate rusteloos worden, verward, heen en weer geslingerd door eindeloze zorgen en angsten. En al uw vrede en kracht zullen uit u weglopen“.

Beken die zonde toch!
Terwijl de oplossing zo simpel is: u bekent, God vergeeft! Doe dit toch, dan zijn we eindelijk van dit gelazer af!

Voorkom verborgen zondes! Beken! Terg God niet! Want Hij kan hard slaan (maar doet het liever niet)!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2009/07/09/gods-machteloze-woede-ondergaan/trackback/

%d bloggers liken dit: