Rust van het graf

Begraafplaatsen zijn vaak een prettige omgeving voor wie van rust houdt. Gekwinkeleer en gescharrel van vogels, bomen die de kans hebben gekregen te groeien – het is er aangenaam vertoeven.

Vanuit de dode bezien gebeurt er echter niets.

Dead parrot

Qua zelf denken is David Wilkerson een dode vogel. Overigens met zijn volledige instemming. Wilkerson heeft niets met dat getrippel en gekwinkeleer, werelds vertoon. Hem is het voldoende zijn Heer na te zeggen. Vandaag papegaait hij:

Hoor wat de Heilige Geest tegen mij heeft gesproken over deze dagen. Het zijn slechts vijf kleine woorden (..).: God heeft alles onder controle!

Wilkerson heeft moeite zijn persoon te scheiden van God. Is God enthousiast (het uitroepteken) of Wilkerson? Wilkerson natuur- lijk, God is van aanvang af bekend met Zijn almacht.

Vijf simpele woorden. ‘God heeft alles onder controle’ (moet dit overigens niet zijn: ‘Ik heb alles onder controle’, zoals God ook bij de braamstruik in de eerste persoon sprak?). Laten we de voor de hand liggende vragen niet stellen:

  • Waarom is God zo kort van stof (spreken kost Hem in andere stukjes van Wilkerson geen enkele moeite)?
  • Wie maakt zich eigenlijk zorgen dat de boel niet onder con- trole is?
  • Wat zegt het over David Wilkerson’s Godsvertrouwen, dat hij tot gisteren niet overtuigd was van de afloop van de krachtmeting tussen God en duivel? Feitelijk brengt de Heer oud nieuws. Wilkerson’s grote enthousiasme onthult zijn voorafgaande twijfel. Waarom hoorden we hem nooit over zijn twijfel? Hoe lang duurt zijn geruststelling? Is het niet on- waarachtig: anderen geruststellen als prediker, terwijl je zelf twijfelt? Als het nu om een bijzaak ging! Maar hoort allen: David Wilkerson wil gerustgesteld dat God van de duivel gaat winnen!

Laten we deze voor de hand liggende vragen niet stellen. Zijn aan- hangers/lezers, hoe schokkend ook, stellen ze namelijk ook niet. Daarom aan hen de vraag:

  • Doet het er voor u toe of God die vijf woorden gesproken heeft?

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2009/09/09/rust-van-het-graf/trackback/

%d bloggers liken dit: