Een toegebrachte wond genezen

Wil je iets heel maken moet het eerst stuk zijn. Is iets niet stuk, valt er niets te genezen. Arts zonder werk! Sommige artsen veroorzaken daarom ziekte.

Jezus als genezer

God bijvoorbeeld.

Zo stelt David Wilkerson althans, een reeds in kleine kring erkende God-deskundige. Om vervolgens van zijn theorie te schrikken en God van alle blaam te zuiveren. Blaam die God echter niet toekomt!

Wilkerson’s stelling:

  • God beproeft op wie Hij Zijn (voor ons) willekeurig Oog laat vallen.

David beging een moord en was een overspelige leugenaar. Maar hij had berouw en de Vader wou hem niet laten gaan omdat Zijn hart naar David uit ging“. “Deze beproevingen tonen aan dat het hart van God naar u uit gaat“.

1 en 1 is nog altijd 2:

Als God Zijn hart op u richt, zult u vaak getoetst worden. Maar het feit is dat hoe langer en moeilijker uw beproeving is, hoe meer God Zijn hart naar u uitgaat, om u Zijn liefde en zorg te tonen“.

Maar in een uiterst merkwaardige draai ontkent Wilkerson vervolgens dat God Zijn geliefde kinderen beproevingen oplegt. Die komen plots van “de vijand”: “De vijand kan zich misschien tegen u opstellen, maar onze Heer heeft zich opgericht tegen hen“.

Een beproeving is een zegen in vermomming maar daarmee nog geen feest! Een beproeving doet pijn, anders zou het wel ‘aangename verrassing’ heten.

Beproeving

Een beproeving is God’s manier om Zijn liefde en zorg te tonen. Maar het zoet komt na het zuur, niet in plaats van. Trotseert David Wilkerson opnieuw God? Matigt hij zich opnieuw een oordeel aan over God’s handelwijze?

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2009/11/13/een-toegebrachte-wond-genezen/trackback/

%d bloggers liken dit: