Wordt er nog geneukt?

Soms kom je thuis na een dag hard werken en denkt: heeft David Wilkerson nog wat te melden? 

letterlijk is niet figuurlijk

In de jaren zestig maakte Johnny the Selfkicker furore met een lang gedicht dat nergens heen ging, in overeenstemming met de titel, die in een spetterend slotakkoord langdurig en luidruchtig werd herhaald: “Kom toch eens klaar, klootzak!”.

Daaraan moest ik denken toen ik vandaag David Wilkerson las. Afgezien van diens vaart, humor en helderheid, is David Wilkerson helemaal Johnny the Selfkicker.

Vandaag bezingt hij Sint Juttemis, Lutjebroek of Keertnooitweerom. Nee, Lutjebroek niet, dat bestaat ook echt: “Landelijk bekende plaatsnaam als een algemene omschrijving van een kleine plaats zonder enig belang. Hierdoor denken ook veel mensen dat de plaats niet echt bestaat“.

Kerk in Lutjebroek

Sint-juttemis is een betere vergelijking. Ooit een Rooms-Katholieke feestdag (17 augustus), is het nu nog slechts staande uitdrukking. Je moet geen afspraak maken op sint-juttemis en suggereren dat je echt, nee heus, zult opdagen.

Werkelijkheid? This is belief, man!

Helaas vieren we eerder sint-juttemis dan dat Wilkerson zich iets aan werkelijkheid gelegen laat liggen.

Dus neemt hij ons mee naar de ‘hemelse gewesten’. We hoeven niet rondgeleid, we wonen er volgens hem. Toch krijgen we de rondleiding…

Alsof we de hemelse gewesten kunnen bezoeken!

Onze reisgids:

Troonzaal. Goddelijk machtscentrum. Huisvest de hemelse gewesten, waarin God de vader zetelt, met rechts van Hem Jezus en in Jezus honderdduizend tot miljoenen Christenen.

“Geachte bezoekers! Van harte welkom in dit bijzondere gedeelte van de Troonzaal! U wilt natuurlijk vooral naar uzelf beneden kijken! Daarvoor zijn telescopen beschikbaar! Wilt u niet te breed met uw armen bewegen, het is al krap genoeg in Jezus! Geniet van het uitzicht, een unieke kans om te zien wat God ziet! Nu ja, zonder het lezen van het hart en zicht op de duivel. Maar ook zonder dat uniek genoeg om beneden mooie verhalen over te kunnen vertellen – als u nog naar beneden mag”.

Wilkersons slotakkoord: Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegening in de hemel in Christus”.

U wilt weten wat ik van zo’n stukje vind?

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/01/08/wordt-er-nog-geneukt/trackback/

%d bloggers liken dit: