Driver’s seat

De Heilige Geest [is] niet volledig ontvangen totdat Hij volledig de dienst uitmaakt. We hebben Hem simpelweg niet ontvangen als we Hem nog niet de volledige controle hebben gegeven, we dienen onszelf volledig te werpen op Zijn zorg”.

Wat een fantastische uitspraak van David Wilkerson! Maar liefst vier keer zegt hij hier dat God volledig beschikken wil over onze wil!

NIET ZO: jongeman die zelf de controle wil hebben

Zo is het! Geloven is de rij-instructeur het werk laten doen en niet denken dat u ooit voor rij-examen zult opgaan.

U krijgt les in niet-willen autorijden. Hoe God stuurt, hoort u niet te interesseren. U zit achterin, in de veiligheidsgordel van het geloof. U klapt in beide handjes, blij blij blij!

Het is eng op de weg. Elk moment van de dag lichten de mistlampen op van een wilskrachtig en boosaardig spookrijder. Voor hem is het alle dagen botsautofestijn. Alleen God kan hem aan.

              

Het leven is een aanhoudende crisis. Wat alleen al de arme Paulus, een model-Christen, moest doorstaan, luttele jaren na de dood van onze Lieve Heer! Lees wat hij bericht:

Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven. Zoals wij volop delen in het lijden van Christus, zo delen wij volop in de troost die God ons door Christus geeft. Ondervinden we tegenspoed, dan is het opdat u bemoedigd en gered wordt. Worden we bemoedigd, dan is het opdat u de moed krijgt te volharden in hetzelfde lijden als wij ondergaan. De hoop die wij voor u hebben is gegrond: we weten dat zoals u deelt in ons lijden, u ook deelt in de troost die ons gegeven wordt.

U moet weten, broeders en zusters, dat de tegenspoed die we in Asia hebben moeten doorstaan, uitzonderlijk groot was. We hadden het zwaar te verduren, zo zwaar dat het onze krachten te boven ging. We vreesden ernstig voor ons leven, we waren er zelfs zeker van dat het doodvonnis al over ons was uitgesproken. Maar juist dat liet ons beseffen dat we niet op onszelf moeten vertrouwen, maar alleen op de God die de doden opwekt, die ons heeft gered en ons opnieuw zal redden uit eenzelfde doodsgevaar. Op hem hebben we onze hoop gevestigd: hij zal ons altijd redden.

Ontferming, troost, ellende, lijden, tegenspoed, doodsgevaar, doodvonnis, volharden – geef af dat stuur!

het verkeer is levensgevaarlijk

Hé kom aan en ga mee naar Zijn volledige zorg!

iedereen mag gehoorzamen

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/01/19/drivers-seat/trackback/

%d bloggers liken dit: