God laat op zich wachten

Ik ben verbijsterd! Wat wil God? Waar is dienstknecht David Wilkerson mee bezig? Waar zijn logica en consistentie, waar God’s leidende hand?

De feiten:

  • De Heilige Geest geeft duidelijke instructies, elke dag
  • God spreekt begrijpelijke taal
  • God converseert graag met ons
  • Waar twee Christenen verzameld in de naam van Jezus om iets vragen, krijgen ze het

De bron: David Wilkerson’s dagelijkse devoties.

De vraag: waarom laat God Christenen wachten?

Want dat geeft Wilkerson tussen de regels toe: “Hoeveel belangrijke beslissingen heeft u het afgelopen jaar gemaakt waarbij u de zaak naar God meenam en er oprecht voor bad? En hoeveel van zulke beslissingen heeft u in een “oogwenk” gemaakt?“.

The answer, my friend, is blowing in the wind

Vanwaar die vertraagde reactie op gebed? God ziet wat op ons pad komt en kan preventief de juiste instructies geven.

God wil dat we Hem volledig gehoorzamen, wil “volledige controle over onze levens om ons te behoeden voor rampen“. Maar als we dat doen – en als u een goed Christen bent, ga ik daar vanuit – waarom staat Hij ons dan niet onmiddellijk met raad en daad terzijde? Waarom dit gapend gat in de verdediging tegen de duivel gelaten?

Snelle, proactieve bijstand is nu harder nodig dan ooit. De mensheid is, met het Laatste Oordeel in zicht, nog weer een graadje dieper weggezonken:

Slechts enkele jaren geleden was het stopwoord onder de christenen: “Heb je gebeden over deze zaak? Heb je de Heer hierin gezocht? Omringen je broeders en zusters je in gebed? Heb je goddelijke raad ontvangen?

Maar nu:

Vele verbijsterde parochianen hebben ons geschreven (..): “Onze voorganger kwam terug van een kerkgroeiconferentie en kondigde ogenblikkelijk aan: ‘Vanaf vandaag zal alles veranderen’. Hij had in één dag besloten dat wij een van de populairste en trendy kerken zouden worden! Hij vroeg ons niet of we het in gebed wilden nemen… we zijn allemaal in de war”.

Het raadsel: deze parochianen wenden zich niet en masse tot God om Zijn instructie(s) te vernemen en op te volgen maar schrijven massaal brieven aan David Wilkerson!? Waarom volgt iedereen niet gewoon God’s instructies op?!!

En waarom laat David Wilkerson zich niet bezorgd/streng uit over deze parochianen, alleen over hun voorgangers? Kunt u het me uitleggen?!!!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/03/24/god-laat-op-zich-wachten/trackback/

%d bloggers liken dit: