Zelf gelukkig worden

Het valt u misschien weleens op: David Wilkerson, begenadigd zanger op hele noten, zingt wel vaak dezelfde noot. De reden is treurig. Maar dat hoeft u niet te weerhouden het geluk te grijpen!

In de wereld geldt herhaling als een weinig verfijnd maar effectief overtuigingsmiddel. Herhaal iets maar vaak genoeg en de ander gaat je vanzelf een beetje geloven. Vele beetjes maken een boel en zie: van leugen naar halve en hele waarheid!

David Wilkerson heeft geen maniertjes nodig, hij heeft alleen waarheden in de aanbieding. Maar wat moet je als Gods waarheden het publiek niet overtuigen? Herhalen!

gezang op hele noten

Stelt u zich eens voor hoe God onder de situatie lijdt! Hij heeft bijvoorbeeld reeds lang geleden aangegeven hoe mensen gelukkig kunnen worden. Men doet het maar niet! God is wanhopig!

U bent waarschijnlijk een on-, verkeerd of andersgelovige. Ik weet dat u ongemakkelijk reageert op David Wilkerson’s rake typering van uw situatie: “ellendige levens van schuld, angst en depressie“.

Maar weet: zo hoeft uw leven niet te zijn! Word ook Christen zoals God het bedoeld heeft! Geloof, kennis en herhaling verlichten de weg naar het geluk!

Zeg niet: ‘Dat is voor mij niet weggelegd’. Ook u kunt het! Dat was de vijand aan het woord! Probeer u vanuit uw depressie of ellende open te stellen voor de drievuldige waarheid: geloof, kennis en herhaling:

  1. Geloof – Zoals ik het zeg. Abraham deed het, “Hij had ook kunnen gaan twijfelen en alles kunnen verliezen“. Maar dat deed Hij niet. Zo simpel is het. Kappen nou.
  2. Kennis – Brengt vreugde. “De grootste vreugde van alles is te weten dat u niet langer “schuldig” bent voor God. Het is een vreugde te weten dat geloof u rechtvaardig maakt voor Hem“.
  3. Herhaling – Vergemakkelijkt geloof. Woorden verliezen hun betekenis, twijfel verliest zijn greep. De weg is vrij.

Misschien vaart u in een lekke boot van geloof op een zee van twijfel. Geloof, kennis en herhaling – en u lacht binnenkort weer! Wilkerson neemt u niet kwalijk als u hem vanwege de herhaling een beetje gelooft. Volledig geloof (en daarmee het ontvangen van God’s toezeggingen) komt later wel!

vrolijke noten

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/04/27/zelf-gelukkig-worden/trackback/

%d bloggers liken dit: