Seks op doktersvoorschrift

David Wilkerson schrijft voor hoe je moet liefhebben, en met welke organen.

Onder de dertig? Dan heb je geen idee maar het is toch echt zo: er was een tijd dat seks even omzichtig werd benaderd als Laura Dekker, het zeilmeisje, het afgelopen jaar.

Allerlei autoriteiten maakten zich grote zorgen over jou die ‘het’ van plan was te doen. Zou jij geen schade oplopen – of aanrichten? Wist jij wel hoe het hoorde? Was niet dringend noodzakelijk dat jij werd begeleid, allereerst natuurlijk om je van je heilloze plan af te brengen maar, als je dan toch zo nodig moest en je ouders ook al niet tegen waren, dat je het dan in elk geval op verantwoorde wijze deed? Zoals de huisarts graag aan je uitlegde?

Precies zo benauwd en bemoeizuchtig is David Wilkerson, predikant met een hart en een ziel, als het gaat om je religieuze leven.

De enige die aan zijn bemoeizorg ontsnapt, is God. Die doet wat Hij wil, veel te vrijmoedig naar Wilkersonmaatstaven: “Een Vader die liefdesbrieven naar ons schrijft, die ons vertelt dat Hij er naar smacht om bij ons te zijn“.

Om duistere redenen duidt Wilkerson onze relatie met God aan met het belegen woord ‘gemeenschap’. Dat hij hierbij niet aan strafwerk denkt – tenminste, dat hoop ik – suggereert het veelvuldig gebruik van het woord ‘liefde’.

Wat Wilkerson ook voor goeds in de zin heeft, zijn adviezen zijn merkbaar die van de verzuurde vrijgezel die niemand een pleziertje gunt als hij ze ook niet mag hebben. Dus opgelet als je intiem met God wilt zijn: niet te wild, de kachel laag en trek een warme trui aan.

heb ook jij de volkomen relatie:

Voor wie helemaal niets snapt: “Het gaat om een wederzijdse genegenheid waarin zowel liefde ontvangen als gegeven wordt“.

Eindelijk is het dan zo ver: “Dit is het moment wanneer ware gemeenschap begint“! Niet voor lang, echter: “We dienen iedere dag overtuigd te zijn van Gods onveranderlijke liefde voor ons“.

Zo langzamerhand word ook ik ontvankelijk voor de noodzaak van professionele begeleiding – van Wilkerson.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/09/23/doktersvoorschrift/trackback/

%d bloggers liken dit: