Wanneer God geen boodschap aan u heeft

Goed bidden is een hele kunst. Soms is de kunst niet te bidden en je te ontspannen of ernstige zorgen te maken. Maar een waar gelovige doet het goed.

Waarschijnlijk bent u nooit uit uw gebed opgeschrikt door de stem van God: “Waarom ben je zo aan het gillen tegen mij?” maar Mo- zes wel. En waarom ook niet? We zijn per slot van rekening mens, geen heidense smet ons onbekend. En van heidenen is bekend hoe ze in nood magische handelingen verrichten, zoals ze ook juist dan een schietgebed omhoog zenden. Ook wij bidden de Heer nogal eens om steun als het spannend wordt.

Terwijl we weten dat God altijd redt. Een paniekgebed beledigt God. Een goed Christen is onder alle omstandigheden ontspan- nen.

een goed Christen bidt niet wanneer ongepast

Vandaar dat we er alle begrip voor hebben dat God weleens uitvalt tegen overbodige bidders, zoals Mozes overkwam.

Maar zelfs als het gebed kalm en weloverwogen plaatsvindt, redt God nog niet altijd, om dezelfde reden: uw gebrek aan vertrouwen.

God redt natuurlijk vlak voor u bezwijkt, zoals ook iedere aardse vader zou doen, maar dit is een overbekende geloofswaarheid, die ik niet zou moeten hoeven herhalen.

Behalve als u Hem te weinig gehoorzaamt. God is daarover vanaf het begin duidelijk geweest: redding maar eerst Mij gehoorzamen. Het een niet zonder het ander, het zoet niet zonder het zuur, dat overigens heerlijk smaakt als u zich eraan overgeeft.

Verkeert u in nood en heeft u de afgelopen tijd God weinig ge- hoorzaamd? Bid dan liever niet. Het is zinloos en verslechtert zelfs uw verstandhouding met God.

Bent u zich van geen kwaad bewust, een uiterst volgzaam gelovige, en wordt tóch een gebed van u niet verhoord, dan kan dit maar één ding betekenen: kijk eens goed in de spiegel! U was te onge- hoorzaam of bad onnodig! Uw lege handen zijn een stil verwijt.

Behalve als het een beproeving is. Dan is het een eer.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/09/24/wanneer-god-geen-boodschap-aan-u-heeft/trackback/

%d bloggers liken dit: