Jezus toelaten

Een huwelijk is geen theorie maar dient voltrokken. Laat Jezus uw tornado zijn of staak uw wild geraas.

Kent u die ervaring: je bent bijna vijfentwintig jaar getrouwd, de feestelijkheden worden voorbereid, op een dag word je wakker en kijkt naast je en vraagt je verbijsterd af: wie is die persoon; wat hebben wij gemeen; hoe ben ik hierin verzeild geraakt?

Je voedde samen kinderen op en er waren altijd noden die acuut gelenigd moesten worden, aanleidingen genoeg dag in, week uit, van maand tot jaar, om de vraag te ontlopen: wat bindt ons? Wat bindt ons voorbij de angst om alleen te staan – angst die Christelijk bekeken ook nog zondig, want ingebeelde ontkenning van God is!

Zo is het ook met de lieve Here Jezus. Hij zit, afhankelijk van uw leeftijd, soms al meer dan vijfentwintig jaar in uw hart – maar kent u Hem? En de Heilige Geest? En God de Vader?

Zijn zij dode letter in uw bestaan of levende aanwezigheid? Daarover heeft David Wilkerson, erkend God-ervaarder, het vandaag:

We moeten Jezus niet zien zoals de mens dit onderwijst, maar zoals de Geest Hem aan ons openbaart – zoals God wil dat wij Hem kennen en zien!

We kunnen, mogen en moeten rechtstreeks tappen van de Bron:

We dienen Gods visie en getuigenis van Christus te ontvangen – dan zullen we God kennen zoals Hij er naar verlangt gekend te worden!

Zo ook kan niemand beter vertellen Wie Jezus is dan God de Vader!

We kunnen niet voor alle vragen de Bijbel raadplegen en daarbij: er is een directere weg:

Hij heeft niet al Zijn antwoorden samengebonden en als boek naar u gestuurd, of als een leger van mensen met antwoorden. Nee – Hij gaf ons allen één oplossing voor al onze crisissen en noden – één Man, één Weg, één Antwoord op alles wat we nodig hebben: Jezus Christus!

Niettegenstaande en nochtans citeert Wilkerson de Bijbel om uit te leggen hoe wij Jezus moeten zien:

Elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen.

Jezus is een cadeau, in Zichzelf verpakt door God de Vader (“Jezus was een gift! God heeft al Zijn middelen verpakt in Jezus“).

                              

Weet u dit uit levende ervaring? Heeft ú Jezus al uitgepakt?

Of ligt Jezus al jaren op zolder te verstoffen, nog ingepakt in Zijn cadeaupapier? Of heeft u Hem verkocht aan De Slegte of meegegeven voor verkoop op een rommelmarkt of voor een goed doel?

Ziet u Jezus op de juiste wijze?

Ziet u Jezus als God’s perfecte geschenk aan u? Ziet u Hem als alles wat u nodig heeft om vreugdevol, overwinnend, rechtvaardig en vervuld van vrede en rust te kunnen leven?

Jezus is niet zomaar een cadeau, Hij is als de geest van Aladin! Alleen vraagt Hij u niet wat úw wensen zijn maar om Hém zijn goddelijke gang in u te laten gaan, een dag per keer:

“Waarom laat u Mij niet gewoon God zijn voor u vandaag?”

Ja, waarom eigenlijk niet? Laat Jezus orde op zaken stellen in uw leven! Waar wacht u nog op? “Jezus kan niet beter of sterker voor u zijn dan dat Hij op dit moment al is“!

Zit niet uw geloofsrelatie uit met uw bruidegom in de mottenballen! Laat Hem toe of verlaat dit huwelijk dat nooit voltrokken is…dat nooit iets voorgesteld heeft!!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/10/19/jezus-toelaten/trackback/

%d bloggers liken dit: