Niet langer behelpen

Studie van de Bijbel toont aan dat u een zwelling heeft die elk moment tot explosie kan komen. Maar u moet wel voelen hem te hebben om hem te kunnen gebruiken.

Na een welverdiende herfstvakantie pakt de Nederamerikaanse Wilkersonvertaler de draad op en vertaalt vandaag prachtige, opbouwende en bekende woorden van David Wilkerson, een ervaren gids in de geestelijke wereld.

Wilkerson spreekt van “een fontein van water” en “stromen van levend water” die uit uw binnenste vloeien. Het gaat niet om urine of nog erger (“uw goddeloze zelf/uw vlees“) maar om geestelijke vloeistoffen (“uw wedergeboren zelf“).

De uitdrukking “fontein van water” komt uit een van de meest belangrijke verzen in Gods woord – waarvan er al zoveel zijn, het een nog belangrijker dan het andere -, Johannes 4:14:

Maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.

Uw wedergeboren zelf brengt machtige stralen voort. Waarmee? Dat is de verkeerde vraag: “Uit wie? Uit zijn innerlijke wezen!“.

Met kracht van bijbelcitaat toont Wilkerson aan dat deze spuitende fontein een Christen bij diens wedergeboorte wordt gegeven (alsof u zich dat niet herinnert!).

Heerlijke wetenschap, die leidt tot ongekende gevoelens:
Ik weet dat er een grote, onbeschrijfelijke macht in mij is! Het is een gevoel dat er een explosie van grootsheid door kan breken“.

De meeste mensen vluchten vooruit en dromen over vervulling in de toekomst. Zo niet een Wilkersonvolgeling. Die is perfect tevreden met wat hem hier en nu voorgehouden wordt.

Voelt u hem nu ook zitten?!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/11/09/niet-langer-behelpen/trackback/

%d bloggers liken dit: