Voor wie Gods liefde niet aanvaarden wil

Gods liefde is onmetelijk en laat niet af. Geef toe, zonder Hem kunt u het leven ook niet aan.

Kent u Romeo en Julia, het toneelstuk of de film? Of The West Side Story (op dezelfde plot gebaseerd)?

Het verhaal gaat zo: Romeo en Julia houden zielsveel van elkaar. Ze trotseren de vete tussen hun families. Ware liefde overwint. Liefde is sterker dan de dood.

De liefde van het liefdespaar is zichtbaar voor iedereen. Ze zijn verzot op elkaar (zoals de Britten zeggen: “I only have eyes for you”):

Het is geen scène in de film, maar stel dat Julia Romeo vragen zou: “Houd je echt wel van mij?”. Dan wist iedereen in de zaal: dit is een plagerijtje. Deze liefde behoeft geen verbale bevestiging, zij spat van het doek.

Anders is het met God. Zijn onmetelijke liefde voor ons is …anders.

Je kunt er over praten.

In wereldse termen wordt zij het dichtst benaderd door sterke drang van een van de liefdespartners. God – we spreken in mank gaande wereldse vergelijkingen, natuurlijk! – is als de afgewezen echtgenoot die zijn ex achtervolgt met de bewering dat hij zielsveel van haar houdt en altijd gehouden heeft. Daarom trotseert hij het straatverbod! Daarom belt hij haar op haar werk!

Zo is God, volgens David Wilkerson:

Het enige moment waarop Gods geduld met ons opraakt is wanneer we keer op keer weigeren te accepteren hoeveel Hij werkelijk van ons houdt.

De vergelijking met de sterk aandringende echtgenoot gaat mank: de gescheiden vrouw is tevreden, een Christen die Gods liefde weigert diep ongelukkig:

Veel Christenen zijn vandaag de dag teruggekeerd naar hun eigen gemaakte wildernis. Zij hebben geen vreugde, geen overwinning. Als je naar hen kijkt zou je denken dat God hen jaren geleden in de steek heeft gelaten. Maar nee – Hij heeft hen simpelweg overgeleverd aan hun eigen geklaag en gemor.

Het is een bespottelijke aanblik en geen goede PR: een Christen die Gods liefde niet aanvaarden wil. Beste Wilkersonvolgeling en overig apart gelovigen, wees eerlijk en reëel: zonder Hem bakt u er toch weinig van?

Zijn liefde is het beste wat u overkomen kan!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/11/26/voor-wie-gods-liefde-niet-aanvaarden-wil/trackback/

%d bloggers liken dit: