Overweldigend anders

Ik denk niet dat iemand het grote conflict kan bevatten dat zich momenteel in de geestelijke wereld afspeelt. Met uitzondering van David Wilkerson misschien.

In de geestelijke wereld gaat het er momenteel ruw aan toe. Iede- re ware gelovige maakt de duivel razend van woede, dus tel maar na en vermenigvuldig.

Het is waar dat wij in onze Christelijke wandeling menige grens overschrijden. Voor en met God is dat geen enkel probleem, hoe- zeer dit de duivel ook stoort. Zijn tandenknarsen is oorverdovend, in de geestelijke wereld, en ons geloof veroorzaakt golven.

In de dagen van Jezus zeefden landarbeiders tarwe voor het ver- pakken. Dat gebeurt ook nu nog wel. Destijds gebruikte men een vierkante doos bedekt met netten. De boer of zijn knecht schepte het graan in de doos, keerde die ondersteboven en schudde hem, totdat alleen de tarwekorrels overbleven.

In de geestelijke wereld heeft dit alles diepe betekenis. Het is de overweldigende aanval van de duivel.

Er zijn testen en beproevingen – dat is God. Daar komt dan nog het zeven van de duivel bij.

Nee, ik denk niet dat iemand het conflict kan bevatten dat zich momenteel in de geestelijke wereld afspeelt. Het zou “dramatisch” genoemd worden, als het zich hier afspeelde. Alleen Wilkerson
schrijft er met gevoel over.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/12/10/overweldigend-anders/trackback/

%d bloggers liken dit: