U bent safe (niet panikeren in de zeef)

Natuurlijk schudt de duivel u onbedaarlijk heen en weer maar wie David Wilkerson volgt, wordt zeker gered. Dus laat u ontspannen gedaan worden! En bij een onverhoopte paniekaanval heeft u een altijd werkende bezwering achter de hand!

Vorige keer ontdekte David Wilkerson de duivelse methodiek van het zeven. “Zeven” is het afzonderen van het koren door de land- werkman. Maar in de geestelijke wereld is het de overweldigende aanval van de duivel.

Vandaag stelt David Wilkerson echter gerust. Zo erg is het alle- maal nu ook weer niet: de duivel loopt nog steeds aan de leiband van de Heer; en wie goed doet, wordt beproefd.

1. Wie in de zeef genomen wordt, mag zich gelukkig prij- zen: men is een bijzonder Christen

Wilkerson:

Misschien zit u momenteel net als Petrus in een zeef, en wordt u heen en weer geschud en gezeefd. (..) U dient zich te verheugen in het feit dat u zo’n reputatie heeft in de hel! Satan zou nooit om Gods toestemming gevraagd hebben om u te zeven als u niet de grens naar gehoor- zaamheid had overschreden*. Waarom zou hij anders zoveel moeite doen om u te belagen en te bestoken, u bang te maken en alles door elkaar te schudden wat u heeft? Hij zeeft u omdat u een belangrijke rol speelt in Gods gemeente deze laatste dagen.

Nog eens: “Des te groter uw overgave aan de wil van God – hoe heftiger het ziften voor u moet zijn

2. Satan doet niets zonder God’s toestemming – zie nog- maals het lange citaat hierboven.

Een laatste vertrouwd kenmerk in Wilkerson’s prediking vandaag is zijn toevoegen van Goddelijke conversaties of persoonlijke ge- dachten aan de Bijbeltekst. Zo weet hij van Jezus: “Jezus heeft dit al een lange tijd zien aankomen. Hij heeft waarschijnlijk vele uren doorgebracht bij de Vader om het over Petrus te hebben – hoe Hij van hem hield, hoe Petrus nodig was in het Koninkrijk van God, hoe Hij hem waardeerde als vriend“.

Wat te doen tijdens het gezeefd worden? Men zou denken: niets, laat rustig gebeuren. Maar voor de angstige gelovige voegt Wilker- son een duivelbezwering toe:

U kunt tegen de duivel zeggen “Je hebt misschien toestemming om mij te zeven (..) maar je moet dit weten, de Heere Jezus bidt voor mij!”

U zou ook kunnen bedenken dat, volgens Wilkerson, alles wat u lij- den moet of elke verleiding die u haast niet kan weerstaan, God’s plan is. Die gedachte maakt het zeven in beginsel zelfs een plezie- rige ervaring!

         

Als u er nu nog niet zeker van bent dat u behouden wordt, weet ik het ook niet meer en raad u geestelijke bijstand aan. U lijdt aan pathologisch piekeren of valse bescheidenheid, of zoiets.

Maar de overgrote, gezonde meerderheid valt ook zonder mijn vermaning (niet panikeren!) niet door de zeef. Zie het zeven als een triomftocht in botsauto. Bij elke buts of frontale klap mag u denken: schud me maar, jij veile duivel. Ik ben safe!

de duivel aan het werk als God’s landarbeider

*: Helaas vertaalt de Nederamerikaanse Wilkersonvertaler onbeholpen. Wilkerson schrijft: “Satan never would have asked God’s permission to sift you unless you had crossed the line of obedience“. Hij doelt op de positieve stap niet langer dingen zelf te doen maar God te gehoorzamen. Zijn hulpkracht: “Satan zou nooit om Gods toestemming gevraagd hebben om u te zeven als u de grens van gehoorzaamheid niet hebt overschreden”. De vertaler creëert dubbelzinnigheid en dat is een doodzonde! De waarheid is klaar. Schrijf hem helder op, anders verbreid je leugen.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2010/12/15/u-bent-safe-niet-panikeren-in-de-zeef/trackback/

%d bloggers liken dit: