Kusje op de knie

Je zult maar hardnekkig onverstandige dingen doen. Dan ben je haast wel zeker Wilkerson-Christen.

Wanneer jij je knie schaaft aan de deurpost, lieve kind, en schreit van pijn en je overweldigd voelt – waarom jij, waarom is steen niet aaiglad? – dan wendt jij je vaak af en kniest in een hoekje, afzijdig van het gewoel der wereld.

Wat ontzettend tragisch! Je wéét dat mama op de bank zit te wachten tot jij haar roept! Je wéét dat alleen daar de pleister te vinden is en het kusje op de knie dat alles goed maken zal. Je beaamt tegen je vriendjes, die niet onder de indruk lijken: “Ik wéét dat ik mama moet roepen! Ik wéét dat mama pleisters heeft en het kusje dat alles goed maakt! Ik wéét het!”.

Het is wel de ergste vorm van kinderleed: een bloedende knie, wanhoop en moeder’s hulp niet inroepen terwijl je wéét dat ze vlakbij zit en staat te popelen te hulp te schieten!

Op dit toontje praat prediker David Wilkerson vandaag over en tegen volwassenen. Af en toe stort hij een bak onbegrijpelijke taal over hen uit:

Wanneer we in de problemen komen en het uitroepen naar de Heer en smeken om genade en hulp, dan zal de gehele hemel zich in beweging zetten vanwege ons. Als de Heer het ons zou toestaan om in de geestelijke wereld te kijken om alle goede dingen te zien die Hij aan het voorbereiden is voor hen die Hem aanroepen en vertrouwen, dan zou dit een ongelooflijk gezicht zijn voor ons!

Het is vast bedoeld om af te leiden van de simpele vraag waarom Mama niet uit Zichzelf komt, als Ze vlakbij zit en Haar kind hoort huilen. Maar geen theologie vandaag. Mijn verbijstering geldt u, lezer(es). U voelt zich door deze toon aangesproken??

Advertenties
Published in: on 27/04/2011 at 12:55  Reacties staat uit voor Kusje op de knie  
%d bloggers liken dit: