Ik wil nu geholpen

Sommige gelovigen willen per direct door God geholpen. Ze hebben geloof maar geen innerlijke beschaving.

Ik wil NU geholpen!

U en andere ouders zijn het met me eens: geen groter eerbewijs kan een kind je verlenen, dan dat het je vertrouwt als het in moeilijkheden verkeert.

Als het zich heeft verwond, komt het naar je toe gerend en ver- trouwt erop dat je de pleister correct op de juiste plek zult plak- ken…en dat je een pleister zult plakken en niet een of andere rare actie uithalen!

Op zulke momenten weet je: het is de moeite waard geweest…mijn opvoeding heeft vrucht gedragen!

Dóór zijn/haar vertrouwen toont het kind dat het je inspanningen heeft opgemerkt en met de hoogste eer erkent!

Niet in elk gezin gaat het er zo aan toe. Wie kent ze niet in zijn na- bije omgeving, ontaarde gezinnen waarvan de kinderen moord en brand schreeuwen als moeder één keer ‘nee’ verkoopt? Elk res- pect verliest zo’n kind dan! Maanden is de sfeer in huis te snijden.

Of zoonlief die finaal ontspoort als vader één zaterdag niet komt kijken naar zijn voetbalwedstrijd. Alsof je al die weken ervoor nooit je zaterdag hebt opgeofferd voor zijn ego.

Charismatisch gelovige David Wilkerson en zijn volgelingen zijn net zo. “Hoe snel vergeten we de wonderen en zegeningen [van God] uit het verleden niet op het moment dat een crisis zich voor- doet?”, schreef Wilkerson vlak voor zijn dood, waarschijnlijk aan- geraakt door een verlaat gevoel van schaamte, zoals ook ondank- bare kinderen kennen als ze zelf vader of moeder zijn geworden.

Geen geduld, geen herinnering aan eerdere reddingen. Ik wil ge- holpen en wel meteen!

En daarom gloeit God nooit méér, dan wanneer Wilkerson of zijn volgelingen Hem vertrouwen als ze weer eens een probleempje hebben. “Niets geeft God meer eer dan Hem te vertrouwen ten tijde van moeilijkheden“, erkende Wilkerson.

Niet dat hij en de zijnen hebben opgegeven van God te verlangen dat Hij hun problemen voor hen oplost. Maar ieder stapje naar een meer volwassen geloofsleven verdient bewondering.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/05/08/ik-wil-nu-geholpen/trackback/

%d bloggers liken dit: