Als God er net zo goed niet had kunnen zijn

Blijf geloven – omdat het moet!

Wat te doen, als u alles doet wat u moet doen en de door uw charismatische prediker beloofde zegeningen blijven uit, jaar in, jaar uit?

Doorgaan met doen wat u moet doen van uw charismatische prediker – tenminste: als hij David Wilkerson heet, die van Het Kruis in de asfaltjungle!

Er zit niets anders op: “Houd u vast aan uw geloof, sta op Zijn Woord, er is geen andere hoop in deze wereld”.

God vindt het heel fijn als u in Hem gelooft, ook al komt Hij u in niets tegemoet. U moet natuurlijk ook niet geloven om het een of ander, maar omdat God er is en qualitate qua aanbidding verdient.

Toch kan Wilkersons vermaarde taalgebruik (licht ronkend) niet verhelen dat hij een sleets voorbeeld gebruikt: dat van een ernstig zieke geliefde die sterft, ondanks intens gebed.

Dan niet moeilijk doen, zegt Wilkerson, of beter – u weet toch onderhand wel, dierbare gelovige, dat u lamme bent, speelbal van God en duivel – dan de duivel rustig gedachten in uw hoofd laten planten:

Er zullen godslasterlijke gedachtes in uw gedachtes geschoten worden “Het bidden heeft gefaald, het geloof heeft gefaald. Geef God niet op – maar ik zou Hem niet meer vertrouwen … het schiet toch niet op!”.

Zelfs twijfels aan het bestaan van God zullen in uw gedachten geschoten worden. Dit zijn al eeuwenlang de middelen van de duivel, sommige van de meest godvruchtige mannen en vrouwen die ooit geleefd hebben hebben onder dergelijke aanvallen gestaan.

Inderdaad, gedachten waarop u nooit zelf zou zijn gekomen – hoewel Gods merkbare afwezigheid u natuurlijk soms wel bedroeft, wat begrijpelijk is en waarvoor u zich niet bij Hem hoeft te verontschuldigen, zolang u maar blijft vertrouwen – en die u daardoor meteen herkent als gedachten van de duivel. Zo moeilijk is het nu ook weer niet hem te weerstaan!

Nee, broeders en zusters, al kon God er soms net zo goed niet zijn, qua wat Hij voor u doet, geloof in Hem. Des te meer! Hij is nu eenmaal Wie Hij is. Het belangrijkste is dat we de echte aanbidden. Daarom is vertrouwen ook zo belangrijk.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/05/11/als-god-er-net-zo-goed-niet-had-kunnen-zijn/trackback/

%d bloggers liken dit: