Geconfronteerd met onvermogen

Dwangstoornissen kunnen iemand danig opbreken.

Feit is dat de Nederlandse vertaler van de teksten van David Wilkerson, de eind april overleden charismatisch prediker, telkens opnieuw oude overdenkingen van de meester vertaalt en op zijn blog plaatst. Terwijl hij begin mei verklaarde dat zijn blog zou blijven bestaan omdat er nog een grote, onvertaalde nalatenschap was.

Het is waar dat de Nederlandse vertaler zich niet of nauwelijks aan zijn woord gehouden heeft.

Het is een feit dat deze Nederlandse toegewijde nimmer vermeldt dat hij teksten van wie-weet-hoe-lang-geleden plaatst en ook eventuele trouwe lezers van het Nederlandstalige blog de herhalingen niet opmerken (of zich er niet aan storen, dat kan natuurlijk ook).

Het is waar dat de Nederlandse vertaler van David Wilkerson ook vandaag, Eerste Pinksterdag (!), weer twee oude teksten van Wilkerson vertaalt en herplaatst, dit keer Geconfronteerd met onmogelijkheden, eerder gepubliceerd op 5 januari 2010 als Wat bij de mens onmogelijk is; en Volledig overtuigd, eerder gepubliceerd op 6 januari 2010, onder de titel Volledig overtuigd.

5 januari, 6 januari…u ziet het patroon?

Het is een feit dat dit gedrag ook in wereldse termen als dwangmatig te begrijpen is:

Dwangneuroses zijn er in vele soorten en maten. Het betreft het ‘gedwongen’ uitvoeren van handelingen, die rationeel gezien volkomen overbodig zijn.

Achter dit dwangmatig gedrag gaat soms diepe zielennood schuil. Is de Wilkersonvertaler een opgejaagd man, ten prooi aan depressie in het besef van eigen onmogelijkheden?


dwangstoornissen zijn er in soorten en maten

Ik zou hem willen aanraden: leg je noden voor aan de Heer. Als je volledig gelooft dat Hij redding brengen kan, redt Hij.

Maar het is waar dat deze deerniswekkende monnik deze en andere Wilkerson-adviezen nu al jaren vertaalt doch zelf nog immer niet geholpen is…

Ik heb een schrale troost: waar je geloof tot dusverre te zwak gebleken is, is er ook een onvolkomen wereldse oplossing: gespecialiseerde hulpverlening. Wie weet wat het leven je dan brengt!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/06/12/geconfronteerd-met-eigen-onvermogen/trackback/

%d bloggers liken dit: