God kwam elk moment

Twee jaar terug ging het verschrikkelijk slecht met de wereld.

Vandaag zwaait David Wilkerson met zijn overleden vuist en houdt de spotters met het geloof voor wat hen te wachten staat:

Ga je gang, probeer maar wat je wilt om de gemeente van Christus onder de macht van het secularisme of agnosticisme te brengen. Maar als u de genade van Christus bespot dan zal God al uw kracht en autoriteit op de grond verbrijzelen.

Die dag zal zeker komen, wordt zelfs elk moment verwacht. Alle seinen staan op rood, de tekenen zijn niet mis te verstaan:

Het is ongelooflijk maar Amerika zit momenteel in een race met de rest van de wereld om God en Christus uit de maatschappij te verwijderen.

En het ging al zo slecht!

Het blijkt een frisse – geheel overbodige – hervertaling van een overdenking van 15 oktober 2009. Toen met nog levende vuist, droomde Wilkerson weg bij Gods komende wraak, op basis van Zijn wraak bij een eerdere gelegenheid:

Dat is precies wat gebeurd is met de Filistijnen toen ze de ark hadden gestolen. Er kwam een dodelijke vernietigende kracht over hen heen totdat ze wel moesten toegeven “Dit is niet gewoon toeval, Gods hand heeft zich duidelijk tegen ons gekeerd”.

Uit teergevoeligheid vermeldt Wilkerson niet de details:

De HEER pakte de inwoners van Asdod hard aan. Hij zaaide paniek en trof alle inwoners van het vorstendom met aambeien. 

Toen de burgers van Asdod zagen hoe het er voorstond, zeiden ze: ‘De ark van de God van Israël kan hier niet blijven, want hij treedt met harde hand op tegen ons en onze god Dagon.’ Ze riepen de Filistijnse stadsvorsten erbij en legden hun de vraag voor: ‘Wat moeten we doen met de ark van de God van Israël?’ ‘Naar Gat brengen,’ luidde het antwoord, en ze besloten de ark weg te brengen. Toen de ark naar Gat was overgebracht, keerde de HEER zich tegen die stad, zodat ook daar een geweldige paniek ontstond. Hij trof de inwoners van de stad van groot tot klein en iedereen kreeg aambeien.

 Ze stuurden de ark van God door naar Ekron, maar zodra hij daar aankwam begon de bevolking te schreeuwen: ‘Ze hebben de ark van de God van Israël hierheen gestuurd om ons allemaal te doden!’ Weer riepen ze de Filistijnse stadsvorsten erbij en zeiden: ‘Stuur de ark van de God van Israël terug naar waar hij vandaan komt, anders worden we allemaal gedood.’ In heel de stad heerste namelijk een dodelijke angst, want God pakte de inwoners hard aan. Wie niet stierf, werd geplaagd door aambeien; het gekerm van de stad steeg op naar de hemel.

Zo straft God niet-correctgelovigen, zelfs zulke relatief onschuldige afgodendienaars als de Filistijnen. Kun je raden wat de agressieve agnosticisten en secularisten (spel ik het zo goed?) van de huidige tijd te wachten staat.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/06/24/god-kwam-elk-moment/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: