De kracht van een goed argument

David Wilkerson vergeet vandaag een punt te maken.

Vandaag weet David Wilkerson, de te vroeg heengegane Pinkster- gemeentevoorganger, geen kop en staart aan zijn betoog te beves- tigen. Hij praat slechts een tijd en stopt dan.

We vernemen van een kracht die geweldig schijnt te zijn, vreugde geeft, immens en bovennatuurlijk is; maar de werking blijkt aan voorwaarden gebonden. Dan blijkt Wilkerson de kracht zelf niet te kennen en slechts af te gaan op woorden van een ander.

Vrije improvisatie op andermans woorden: “Paulus zag iets onge- looflijks in de opstanding”, “[het] overweldigde [hem] met vreug- de”, “[hij] zag simpelweg dat Jezus naar de aarde gekomen was als een mens, terwijl de kracht van de hemel op Hem rustte”.

“Een dag niet geleuterd, is een dag niet geloofd”, lijkt de wormach- tig verbindende structuur van dit betoog. Zoals misschien bekend kun je sommige wormen zonder gevaar doormidden hakken, groeit vanzelf een kop en staart-gelijkend iets weer aan. Erg praktisch als overtuigen niet je ding is en je niet altijd van voren weet dat je een achterste hebt!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/07/18/de-kracht-van-een-goed-argument/trackback/

%d bloggers liken dit: