Onvolledige stoelgang

Vandaag toont prediker David Wilkerson ons de rijkdom van het Godscontact.

zigeunerjongenIk weet niet of u van het betraand zigeunerjongetjeportret houdt. Zo niet, vindt u dit vast, met mij, voorbeeld van slechte smaak:

Iedere vier jaar wordt er in Amerika een nieuwe presi- dent aangesteld aan “het meest machtige kantoor op aarde”. Zijn handtekening is de wet, hij voert comman- do over het machtigste leger van de wereld. Hij kan simpelweg op een knop drukken en complete naties vernietigen. Maar de macht die hij bezit is niets verge- leken met de kracht die Jezus gegeven heeft aan u en mij!

Het is niet de eerste keer dat David Wilkerson, auteur van dit op- wekkend proza, zijn agressieve fantasieën deelt met zijn publiek, zonder door te hebben wat zo dicht onder de oppervlakte van zijn geestelijk bedoelde woorden borrelt, om niet te zeggen kolkt.

Dat is ook meteen het enige vitale aan zijn tekst. De geclaimde Christelijke supermacht is niet vast te stellen aan enig feit. Men vaart uit tegen demonen in de hel. Die schrikken daar dan van. Ogenschijnlijk onveranderd, ondanks de nucleaire religieuze inter- ventie, herneemt het leven op aarde hierna zijn loop.

Ook de blijdschap met de bekende morsdode mus mogen wij ver- welkomen:

Ziet u, wij hebben de absolute toegang tot de aanwe- zigheid van de levende God – en Hij kan volledig bij ons komen!

Nee, de ontmoeting met God wil maar geen hoogtepunt worden: wij “naderen“.

Zoiets kan lang nemen.

ontmoeting met God

Ook het “hart” wordt weer veel aangeroepen. Het onze is vol ge- loofszekerheid en God ontroerd als je uitroept: “Ik heb het recht om hier te zijn”.

Men staat versteld van de intensiteit van dit geloofsleven.

Zo gaat het week op week: geloof je bepaalde feiten, dan schiet God vol en deelt zegeningen uit of komt een toezegging na. Asjemenou.

Het wekt ergens de indruk dat Wilkerson meer wil zeggen dan hij doet. Maar nee.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/08/26/onvolledige-stoelgang/trackback/

%d bloggers liken dit: