Beseft God wel hoe zwaar u het heeft?

Ja hoor, dat doet God! Hij beziet uw chronische ziekte, bespotting, echtscheiding of welke rampspoed u ook maar treft zoals een moeder de incontinentie van haar zuigeling beziet: met liefde!

Geliefden, gelooft u dat God iedere stap die u maakt in de gaten houdt, zoals een vader dat doet bij een zuigeling?“, legt David Wilkerson, de overleden prediker, op de van hem bekende wijze een beschuldiging neer bij zijn volgelingen.

Zo hóren zij zichzelf te zien volgens het juiste geloof! Volgen citaten en de herhaalde vraag: ziet u zichzelf inmiddels zoals het hoort, als een zuigeling, kraaiend van lijden?

Niet alleen houdt God uw eerste stapjes in de gaten, Hij leeft ook met u mee:

Hij zegt “Ik ken uw gedachten, uw zorgen en iedere strijd waar u doorheen gaat en Ik geef om u!”. Ongeacht waar u momenteel doorheen gaat, ongeacht hoe u zich voelt, de Heer ziet het allemaal! Hij voelt dezelfde gevoelens van uw zwakheden. Hij kent iedere beweging die u maakt – alles wat u zegt en doet.  (..) Hij weet hoe u zich voelt – en Hij geeft er om!*

Sterker nog, zoals ook verwacht mocht worden van een God van Liefde: hij ontfermt zich over u! “Ontfermen” in de deskundige betekenis die Wilkerson voor ons heeft opgespoord in zijn woordenboek:

Het Hebreeuwse woord voor ontfermt betekent hier “te strelen, te knuffelen, liefde, mededogen”. De Schrift zegt hier dat de Heer diegene in Zijn armen knuffelt die Hem vrezen. God legt Zijn arm om u heen, Hij streelt uw wangen en houdt u vast.

Aannemend dat u niet alleen Wilkerson maar ook God vreest (in alle betekenissen van het woord): gelooft u dat u momenteel wordt vastgehouden door God, door Zijn handen gestreeld, geknuffeld en in het algemeen wordt bemind? Voelt u Hem op uw wangen? Laaft u zich aan Zijn krachtige armen? Weet u zich gezien? Voelt u zich door Hem toegejuicht in uw lijden?

Opgepast hoor!!

een Christen lijdt zoals een baby lijdt onder
schrale billetjes of kroep. Gelukkig is er God!

*: God houdt de mate van uw lijden in de gaten: “Ik zal nooit toestaan dat de vijand u in de val lokt. Ik zal u er doorheen brengen“, laat Wilkerson Hem vandaag wat vaag zeggen. Uit eerdere teksten van Wilkerson lieten zich de volgende spelregels afleiden:

  1. uw ziel, niet perse uw stoffelijke huls, kan iedere beproeving doorstaan
  2. als u uw best doet
Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/09/01/beseft-god-wel-hoe-zwaar-u-het-heeft/trackback/

%d bloggers liken dit: