U bent er maar gelukkig mee

God overstelpt u met zegeningen. U komt nauwelijks toe aan uw crisis.

Veel mensen denken dat Wilkersonchristenen maar lijden en zuchten.

Dat is ook wel zo.

God beproeft wie Hem bevallen. Hoe meer u bevalt, hoe meer uw gedrag een positie van oogappel rechtvaardigt, des te zwaarder slaat Hij u met nieuwe, eervolle en dus zwaardere beproevingen!

Maar dat is nog niet alle zegening die u toevalt – tegelijk met de eervolle beproevingen, niettegenstaande het voorgaande en voorbijgaand aan de vele preken van David Wilkerson, begenadigd weeklager, over onoplosbare crises en totale hopeloosheid in het Christenleven.

En dan heb ik het niet over zegeningen/genoegens in de zin van de verdorven pleziertjes van onmatige anders- of nietgelovigen – maar over andere!

Hoe dat zit? Voor wie dit nog geen werkelijkheid in hun leven is, leg ik het uit. Zonde is God een gruwel, dat is algemeen bekend. Maar in Zijn vergeving is God genadig. Wat heet! U kunt het niet bont genoeg maken of Hij deelt ongevraagd Zijn zegeningen uit!

U vraagt bijvoorbeeld – en ik raad u aan dat te doen – in deemoed weer aanvaard te worden als feilbaar zondaar, vraagt een nieuwe kans. Wat doet God? Hij aanvaardt u – en geeft er een kapitaal pand bij! In het immateriële.

Toen u zich bekeerde [en wat is berouw anders dan een herneming en bevestiging van die oorspronkelijke inkeer; PP] waren een zuiver hart, vergeving en vrede het enige dat u aan God vroeg.

Maar kijk eens hoe Hij uw gebed verhoord heeft: Hij heeft u (..) dorst naar meer van Jezus gegeven! Hij heeft u ogen gegeven om te kunnen zien en oren om te horen. Hij heeft u beschermd tegen een razende, boze duivel en uw ziel overspoeld met hoop, blijdschap en vreugde!

U heeft enkel gevraagd om gered en gereinigd te worden maar God heeft zegen op zegen over u uitgestort!

Zo is God!

Omdat het morgen en overmorgen weer crisis is, vraag ik u te onthouden: u bent altijd gelukkig, ook tijdens uw permanente crisis. Dat is en hoort zo. God stapelt zegening op zegening!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/09/22/u-bent-er-maar-gelukkig-mee/trackback/

%d bloggers liken dit: