Breng uw geest voorgoed tot rust

Het recept voor permanente vrede: twee juiste opvattingen én zich dagelijks ontlasten in gebed.

                      

Jezus belooft permanente vrede maar veel Christenen hebben die niet. Brieven vol paniek, slaapstoornissen, rusteloosheid, stress, angst, verschrikkelijke zorgen en het gevoel overweldigd te worden versturen ze, in rusteloosheid.

Als ze dit alles niet in brieven aan dominees maar in gebed aan God zouden voorleggen, zou de eeuwige vrede hen gevallen. Beproevingen zouden er blijven maar men zou vrede in het hart hebben en zorgeloos leven.

Dit is geen illusie. Het is het Woord van God! In illusie leven mensen zónder paniek, slaapstoornissen, rusteloosheid, stress, angst, verschrikkelijke zorgen en het gevoel overweldigd te worden.

“Gemoedsrust” verkregen via meditatie is een voorbeeld: “Ieder gevoel van vrede dat zij verkrijgen verdwijnt na een dag of twee“.  Mediterende mensen ontkennen tegenspoed botweg! Ze vluchten in het “niets”, de “leegte”!

Ook de gemoedsrust van mensen – Christenen niet uitgezonderd – die ‘zelf’ hun problemen oplossen houdt geen stand. Dit is algemeen bekend.

Zelfs bidden is niet het hele verhaal. Het komt daarnaast aan op het hebben van de juiste twee opvattingen. U moet geloven dat Jezus aan het Kruis uw zonden heeft gedragen en dat Jezus u hierdoor acceptabel heeft gemaakt voor God de Vader, u zogezegd “heilig” heeft verklaard.

Aanhangen van de juiste twee opvattingen is moeilijker dan het lijkt. The proof of the pudding is in the eating.

Bewijs dat u de juiste opvattingen heeft, is allereerst de vaststelling dat u dominee Wilkerson – aan wie wij deze wijsheid ontlenen – niet langer brieven stuurt vol paniek, slaapstoornissen, rusteloosheid, stress, angst, verschrikkelijke zorgen en het gevoel overweldigd te worden.

En, ten tweede, dat u geen last meer heeft van paniek, slaapstoornissen, rusteloosheid, stress, angst, verschrikkelijke zorgen en het gevoel overweldigd te worden. Niet slechts twee dagen niet, niet slechts een maand niet maar eeuwig NIET MEER.

Dat is wel het meest concrete bewijs van een correct geloof.

Dit is een samenvatting voor hardwerkende Nederlanders van zes pagina’s preek van David Wilkerson. Heeft u tijd over, lees dan hier het origineel, geschreven rond de 1970s, met tal van thema’s in latere overdenkingen herhaald, zoals de verschrikkelijke zorgen van Wilkerson en zijn gevoel door problemen overweldigd te worden.

Naschrift 6 oktober 2011: Ai! Op 6 oktober is de preek van dominee Wilkerson helaas al weer een en al onrust. Geloven van zijn twee juiste opvattingen (en ook zijn vele overige) is voor eigen risico.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/10/05/de-juiste-twee-opvattingen-bezorgen-permanente-vrede/trackback/

%d bloggers liken dit: