Jezus’ zaad in de aanbieding

David Wilkerson wil dat we Jezus’ zaad geestelijk opvatten. Zijn taal maakt dat echter moeilijk – en verduistert de glorieuze boodschap.

Het was David Wilkerson-volgelingen al langer bekend dat Jezus’ kruisdood ons het nodige voordeel bracht. In juni 2009 zette de aimabele voorganger de voordelen op een rij:

Vorig jaar voegde Wilkerson toe welk voordeel God de Vader had bij deze transactie.

Geheel overbodig legt Wilkerson ons echter vandaag uit hoe Vader en Zoon dit onderling geregeld hebben.

Interessant voor historici, zou ik zeggen, maar laten we ons concentreren op onze taak als Christenen. Concentratie des te meer nodig omdat Wilkerson wat smerig over het “zaad van Christus” begint te praten. Moeten wij dan doen alsof we alles alleen geestelijk opvatten?

Dat zou net zo onwaarachtig zijn als de opstelling van de Victorianen, die hun huis volstouwden met beelden en schilderijen van naakten en bleven volhouden dat het niet om zinneprikkelende voorstellingen ging maar om mythische figuren en allegorieën.

Wilkersons hernieuwde uitleg van het voordeel van de kruisdood wordt besmeurd door deze vergelijking:

Deze belofte van de Vader is nu ook beschikbaar gemaakt voor ons, doordat het offer van de Zoon aan het kruis ons binnen de verbondsovereenkomst heeft gebracht. God beloofde Zijn Zoon: “Als U gaat, dan zal ik ieder zaad van U bewaren en behouden, net zoals Ik U heb bewaard en behouden. Ik zal nooit Mijn trouw van U wegnemen en ook niet van Uw kinderen”.

De ruis is sterker dan het signaal, achter de prediker verschijnt de Vieze Man. Een rotsige bodem is gegarandeerd.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/10/18/jezus-zaad-in-de-aanbieding/trackback/

%d bloggers liken dit: