Vader haat je zonde maar houdt HEEL VEEL van jou!

God is alfa en omega, liefde en tuchtiging, twee zijden van één goudgerande medaille!

David Wilkerson, de snoeiharde prediker van Gods liefde, is vandaag niet precies genoeg:

Veel mensen vinden het moeilijk om God te zien als een liefhebbende Vader. Ze zien Hem door ogen die vertroebeld zijn door de pijn van ervaringen uit het verleden met een goddeloze vader of stiefvader.

schrijft hij en

Duizenden Christenen geloven niet dat God van hen houdt omdat hun aardse vader hen heeft verlaten, hen heeft verwond of verdriet heeft gedaan.

De ervaring van deze mensen en David Wilkerson’s opmerking krijgen hun passende scherpte als hij, naar waarheid, zou toevoegen dat de betrokken ‘goddeloze’ vaders (worstelende) Christenen zijn.

Christelijke rechter tuchtigt dochter omdat ze ongehoorzaam liedjes downloadde. Zijn ex-vrouw: ‘Hij heeft hulp nodig’.

Deze mensen worden niet alsnog overtuigd van Gods liefde doordat Wilkerson wat Bijbelquotes overtypt. Die quotes zal gelovige vader ongetwijfeld ook weleens aangehaald hebben.

Als compleet prediker is Wilkerson goed bekend met God’s tuchtigende hand en Zijn geregeld straffen van tegenstanders van het geloof.

Zo is God. Zo bestiert Hij Zijn universum. Dit hoeft niet weggemoffeld. Het staat in de Bijbel. “Van kaft tot kaft spreekt de Bijbel tot ons als Gods stem” aldus Wilkerson. Laat hij dan niet selectief winkelen.

Wanneer u in aanbidding en gebed naar de Heer gaat, moet u er voor waken wat voor beeld van God u meeneemt zijn aanwezigheid in! U moet ten volle overtuigd zijn van Zijn liefde voor u en geloven dat Hij alles is wat Hij zegt te zijn!

De treurige toestand van het geloof van Wilkerson wordt nergens sterker zichtbaar dan in deze quote. Terwijl hij aanspoort een juist beeld van God te hebben, vaardigt hij zelf een taboe uit op erkenning van de soms noodzakelijke agressie van de hemelse Vader en Christelijke vaders.

God is geen sprookjesfiguur. Hij is liefhebbend en wrekend. Als dat niet bevalt, noem uw overtuiging dan geen Christendom.

Christelijke vaders mishandelen soms. Wilkerson huldigt de bijpassende pedagogie. Het is voor de bestwil van onze kinderen.

Als onze kinderen weglopen, dan komt dat door de duivel.

Geert Wilders zegt: ik haat de islam maar houd van alle moslims. Zo zegt God: Ik haat de zonde maar houd van alle zondaars.

Tuchtig! Met liefde.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/11/01/vader-houdt-van-jou-maar-haat-de-zonde/trackback/

%d bloggers liken dit: