God is een beloner

Hoewel het heel lang kan duren voor God Zijn beloften nakomt – daarom is geloof zo belangrijk – is het belangrijk Zijn gunst en zegen te behouden.

Hoe doet u dat? David Wilkerson legt het onvermoeibaar uit. Eerst baken ik, voor de noodzakelijke helderheid, enkele mogelijkheden en onmogelijkheden af:

Bent u een natie? Dan kunt u niet handelen.
Bent u een gezin? Dan kunt u niet handelen.
Bent u een individu? Dan kunt u handelen!

Doe dit: stel Gods belang boven uw eigenbelang, ook al heeft u het zeer zwaar. Dán handelt u in uw eigen belang (maar verdring deze kennis direct)

New Hope City

Al leeft u in een tent, als gevolg van de economische crisis, niets heeft hogere prioriteit dan God dienen. Dat is namelijk het meest in uw belang:

Maar toen begon het zwaarder te worden, ze ervoeren moeilijkheden en ontmoedigingen. Langzaam begonnen ze hun interesse in het werk van God te verliezen en zeiden “Dit is niet het moment. We hebben teveel problemen, daarnaast besteden we nu zoveel tijd hier dat we onze gezinnen en ons werk verwaarlozen”.

Een voor een wandelden ze weg om toe te zien op hun eigenbelang. De belangen van de Heer, die alles te maken hadden met hun welzijn, kwamen op de tweede plaats! Ze begonnen hun eigen huizen te bouwen en ze gebruikten het hout dat ze hadden opgeslagen om de tempel te bouwen. [vet van PP]

De ‘tempelbouw’ is in onze huidige tijd beeldspraak maar destijds – Wilkerson verwijst naar lang vervlogen dagen – werd er echt aan een tempel gebouwd. Nu bouwen we noodgedwongen symbolische tempels: we bidden, zoeken naar God, bouwen aan Zijn geestelijk lichaam…u weet, neem ik aan, wat Wilkerson bedoelt.

U mag alleen indirect uw belang behartigen. Het best kunt u deze kwestie helemaal vergeten.

Doet u dat, dan zegent God u rijkelijk – hoewel het lang kan duren! Daarom is geloof ook zo belangrijk:

Hij zorgde op iedere mogelijke manier voor hen. Hun wijngaarden groeiden, hun druiven waren zuur; ze sliepen ‘s nachts vredig en hun kinderen dansten op straat. (..) Het was een geweldige tijd vol met zegeningen van God totdat het volk in beslag genomen werd door hun eigen belangen!

Ze boften: dit keer zegende God meteen en was meteen duidelijk dat het een zegening was, ruim compenserend voor wat eerder eventueel van ze weggenomen was, zoals een ouder op jonge leeftijd verloren aan kanker.

Wie direct zijn belang dient, maakt dit nooit mee. Hij of zij raakt verslaafd aan drugs of zwerft rond over straat, in duisternis en verwarring. Dat nooit! God zegt: “Ik wil dat u Mijn belangen op de eerste plaats zet, zodat ik u weer kan zegenen en Mijn gunsten kan betonen!”.

God is een beetje ingewikkeld. Maar hé: er is er maar Eén!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/11/11/god-is-een-beloner/trackback/

%d bloggers liken dit: