God stemt geen PVV

Geloof is een praktische zaak. Stem met uw voeten en put your money where your mouth is.

Als iemand zegt: ‘Ik heb God lief,’ maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft. We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben. (1 Johannes 4: 20-21)

Geloof nooit wat iemand zegt over liefde wanneer hij zich afscheidt van een broeder, van welke kleur of ras dan ook. Want er is geen angst in liefde, volmaakte liefde drijft alle angst uit; want angst heeft te maken met kwelling.

Men hoeft niet perse de Kruisdood aan te halen om te snappen dat ‘liefde’ en ‘kwelling’ juist wel vaak samen gaan…men hoeft slechts zelf verliefd te zijn geweest…

Hoe kan iemand zeggen dat hij van God houdt en gelooft in gelijkheid terwijl hij tegelijkertijd gekweld wordt door de angst voor een broeder, die hij wantrouwt of niet mag?

Als een mens niet van een broeder kan houden die hij kan zien, hoe kan hij dan ooit van God houden, die hij niet kan zien?

God heeft ieder mens geboden zijn broeder lief te hebben, net zoals God hem liefheeft want God is liefde.

Aldus David Wilkerson vandaag, in het van hem bekende abstracte taaleigen, waarin hij overigens niets toevoegt aan wat God zoveel korter zegt.

Wel leidt het abstracte karakter tot het onbeperkt kunnen doen van loze beloften, d.w.z: het spreken van mooie woorden waaraan geen consequenties verbonden kunnen worden.

De weg naar de hel is geplaveid met onuitvoerbare abstracte voornemens.

Intussen zucht de schepping onder het huidige kabinet. Maar daar hoor je Wilkerson niet over. Dat kan hij niet ‘geestelijk’ duiden, oftewel ver van zijn bed houden.

Praktiseer uw geloof eens!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2011/11/22/god-stemt-geen-pvv/trackback/

%d bloggers liken dit: