Geen gezicht

Het is één ding een probleem helder te stellen, een tweede het op te lossen.

            

Wanneer we toestaan dat Jezus de Heer over alles is (..) zal ons gezicht een diepe verandering ondergaan. Er zal een rustige kalmte van ons afstralen.

(..) Het probleem is dat onze gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal vaak het tegenovergestelde zeggen! Van veel gelovigen zegt het gezicht: “God heeft me laten vallen! (..)”.

U zegt deze dingen misschien niet bewust, maar ze zijn afleesbaar op uw gezicht.

Aldus ex-prediker David Wilkerson.

Ik wil u wel David Wilkerson’s oplossing voor dit probleem geven (het ergens uitschreeuwen tegen God en zeggen dat u in de start- blokken staat uw lasten op Hem over te dragen) maar het pro- bleem is dat het probleem morgen terug is, met een nieuwe oplos- sing (of dezelfde).

Waarom vergeten David Wilkerson’s volgelingen alles meteen?

Waarom trekt Wilkerson geen lering uit ontbrekende resultaten?

Is het allemaal ritueel, is het voor iedereen voldoende de indruk te wekken dat iemand althans een oplossing weet voor de kwellingen waaronder Wilkersonvolgelingen gebukt gaan? Dat iemand de rol van “herder” speelt, de man met de antwoorden namens God?

Of is duurzaam resultaat de bedoeling?

En waarom laten Wilkerson en zijn volgelingen alles zo volstrekt aan God over? Het herhaald verhaal is weliswaar dat zij te weinig aan God overlaten en het dus kennelijk “zelf doen”, maar zij doen het wel verduiveld slecht zelf. Zelfs heidenen, met hun verklaard wanhopige levens, weten een buitengewoon sprankelend resultaat te bereiken, vergeleken met Wilkersonaanhangers. 

Welk geheim drukt op de Wilkersonvolgelingen? Of zijn het ge- woon klunzen voor en na, met en zonder geloof; klunzen van wie hun geloof alleen maar hun laatste stommiteit is?

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/01/10/geen-gezicht/trackback/

%d bloggers liken dit: