Duivel vandaag iets subtieler dan gisteren

De duivel opereert vandaag iets subtieler dan gisteren. Toch heeft een modaal Christen hem zo door, Wilkerson-christenen, zoals gebruikelijk, de uitzondering.

Verkondigde David Wilkerson gisteren dat hij ‘geheel natuurlijk’ wegsuft tijdens zijn aanbidding, vandaag betuigt hij de duivel het respect dat je zelfs je vijand kunt betuigen. Als het nodig is, is de duivel listig. Maar soms is dat niet nodig. Het volgende gebeurde in de kerk van Wilkerson:

Een man stond midden in de dienst op, ging naar bui- ten, pakte een vuilnisbak op en gooide hem door een autoraam heen. Vervolgens wandelde hij heel rustig weer de gemeente binnen en ging zitten. De politie moest de man afvoeren.

Dit doet de duivel, vermoedelijk liever lui dan moe, als simpel vol- staat. Subtieler was zijn beïnvloeding van Wilkerson gisteren, in diens recht praten van zijn schandelijk wegsuffen in de aanwezig- heid van God alsof ‘natuurlijk’. Geen volgeling voelde nattigheid, mogelijk voelde men zich zelfs gesteund (“Voorganger Wilkerson suft óók weg!”): 1 – 0 voor de duivel.

Na het impliciet rechtzetten van die misvatting vervolgt Wilkerson vandaag met nieuw evident niet-werkzaam advies tegen duivelin- menging:

Zo weet ik er ook nog wel een:

Maak het de duivel toch niet zo gemakkelijk, lapzwans Wilkerson!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/03/12/duivel-vandaag-ietsepiets-subtieler/trackback/

%d bloggers liken dit: