Lippendienst

God vervangt uw lippen door een beter paar. Ze werken als een kuisheidsgordel om uw tong!

Gisteren leerde onze gids in het geloofsleven, prediker David Wilkerson, onder andere dat investeren in berouw zich uitbetaalt.

Voor nog niet overtuigde, eigenwijze semi- en kwart-Christenen voegt Wilkerson vandaag een extra argument toe. Nadeel: om overtuigd te worden, moet de lezer het geloof al een beetje kennen. Het argument luidt namelijk: ook vermaarde proto-Christenen, zoals Daniël en Jesaja, toonden berouw.

Daniel, een rechtvaardig man”, schrijft Wilkerson, “had zo’n enorme toewijding dat u niet zou verwachten om hem met berouw te zien”. Maar toch was het zo, stond in de Bijbel.

Tastbaarder is een tweede element van Wilkersons preek, dat de wijze les van gisteren ondersteunt: berouw loont. God geeft een nieuw paar lippen:

Daniel ontving nieuwe lippen die aangeraakt waren door Gods zuiverende hand

en

God nam kolen van het vuur van het altaar en raakte daarmee zijn [Jesaja’s] lippen aan en brandde daarmee al het zelf en vlees weg (..). Vervolgens gaf Hij Jesaja een nieuw paar lippen!

Conform Wilkersons geloofsleer moet u dit soort handelingen en werkwoorden niet letterlijk of figuurlijk nemen maar in het wilde weg geloven.

Het is echt waar:

God doet dit voor ieder persoon die berouw heeft! Wanneer uw tong en lippen gezuiverd zijn zult u nooit meer iets spreken dat niet als Christus is. De woorden die uit u stromen zullen zuiver zijn!

Hier beginnen de geloofsproblemen. Was het wonder waar, dan werden wij omringd door model-Christenen. Maar dat is niet het geval, leert een simpel aanspreken van degene die naast u in de kerkbank of gemeentestoel zit. Een onbegrijpelijke onzuiverheid van Wilkersons reine, vervangen lippen – waarover ik me echter, als ik u was, niet te zeer zou verbazen.

Doet u dat, bent u eigenlijk al verloren voor het Wilkersongeloof. Een of andere gedachte leefde in u en bracht u zelfs tot verbazing. Dat overkomt een ware Wilkersongelovige niet. Die gelooft aangeboren, lijkt het, en niet weg te branden.

Wilkersongelovige met nieuwe lippen

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/03/21/lippendienst/trackback/

%d bloggers liken dit: