Match made in heaven – God als ideale datingshowkandidaat

Sommige koppelaars aanvaarden geen ‘nee’.

Zou u het prettig vinden als God u moest helpen bij het voltrekken van de geslachtsdaad? Dat God uw penis vasthield of omhoog moest helpen en inbracht of uw clitoris wreef en hem bevochtigde?

Vast niet. Het is niet alleen een belediging voor uw partner, werpt een bedenkelijk licht op uw minnekunst of de kwaliteit van uw relatie, maar verstoort ook belangrijke voorwaarde van intimiteit.

Verwante vraag: zou u – zonder Gods bijstand – bij een partner blijven wanneer hij of zij nooit opgewonden van u was (wel van an- deren) en beneden altijd slap of droog?

Prediker David Wilkerson neemt een duidelijke positie in in deze discussie: hij heeft er geen moeite mee als de liefde van een kant komt. Sterker nog, de niet-geïnteresseerde partij moet van hem de relatie aangaan – omdat dit het beste is voor hem of haar. En de onbeminde minnaar? Daar is het ook goed voor!

Vul ‘God’ in op de plek van een van de partners in bovenstaande schets en ‘Wilkerson’ op de plek van God – en u heeft Wilkersons geloofsplan voor u en iedereen op de wereld.

God is de ideale datingshowkandidaat volgens Wilkerson. Hij kan en wil met iedereen een relatie beginnen. En dat moet ook. Wilker- son ziet een duidelijke taak voor zichzelf: sterk aanwezig koppe- laar.

Het is een match made in heaven – in letterlijke zin. Ik bedoel: menselijk bekeken is het daarvan het tegenovergestelde, dus moe- ten we het religieus en geestelijk begrijpen, anders gezegd: gelo- ven. Dit zijn de ingrediënten:

  • God moet u helpen van Hem te houden.
  • Wilkerson moet u sterk aansporen Gods hulpaanbod in deze te aanvaarden.
  • U heeft geen zin (vraag mij niet waarom niet)

Dit ‘romantische liefde’ noemen, is overvragen van uw goedgelo- vigheid. Maar een ‘gearrangeerd huwelijk’: ja, dat wilt u wel bea- men. Die zijn soms – zoals hier! – de beste.

Het staat of valt allemaal met de kwaliteit van de koppelaar. In dit geval zijn dat Wilkerson en God. Erg moeilijk is Wilkerson’s taak niet. Wie wil niet trouwen met God, Erbarmer met de Verdrukten, Meester van het Universum! Hij verenigt zorg met strijdbaarheid!

Toch zet Wilkerson zijn beste beentje voor. U en God hebben het samen nu al geweldig, zegt hij bijvoorbeeld: God leidt u bijvoor- beeld altijd naar een Bijbeltekst:

Wanneer u met Hem ingesloten zit in gebed zal de Hei- lige u altijd naar Gods geopenbaarde Woord leiden.

Vaak komt God verrassend uit de hoek:

[Vaak zal] de Geest fluisteren “Lees nu het volgende eens …” en u zult naar een ander stuk van de Schrift geleid worden.

Wilkerson beweert dus dat God vaak dingen tegen u zegt als: “Lees nu Handelingen 8, vers 1 tot en met 9”. En dat dit ook kan gebeuren als u zelf juist een andere bijbelpassage te binnen ge- sprongen was of u een andere bijbeltekst wilde lezen.

Zelfs tijdens uw bidden komt God met bijbeltekstsuggesties:

Hij zal uw geloof opbouwen door te putten uit de bijbel, zelfs wanneer u zich in uw binnenkamer bevindt!

‘Binnenkamer’ is Wilkerson-geheimtaal voor bidden. We zien nu ook, dat wat Wilkerson tot dusver als feiten presenteerde, beloften zijn.

En, inderdaad, God fluistert soms helemaal geen instructies in. Hij kan lang zwijgen, perioden van droogte noemt Wilkerson dat. Het zijn periodes wanneer “een Woord van de Heer” welkom zou zijn, wanneer Hij er, menselijkerwijs gesproken, als partner voor u zou moeten zijn:

[Zij moeten] in de aanwezigheid van Christus blijven totdat Hij hen een duidelijke richting geeft. Hij moet hen de uitweg tonen – Hij moet hen laten zien wat te doen en hoe te handelen. Zijn exclusieve richting voor hen zal geen minuut te vroeg of te laat komen. Het zal allemaal met een Heilige Geesttiming zijn!

Zo hemelt Wilkerson zijn kandidaat op.

Uzelf komt als kandidaat wat minder uit de verf:

Geliefden, het is niet nodig om u zorgen te maken van- wege uw beproeving. God is trouw om iedere nood en verzoek te beantwoorden. Bid simpelweg “Heer, Ik kom niet enkel om in mijn noden te voorzien worden maar ook om in Uw nood te voorzien!”.

We zijn geschapen om gemeenschap met Hem te heb- ben, zelfs tijdens onze moeilijkste seizoenen. Houdt u ervan om bij Hem te zijn? Laat uw hart het dan uit- schreeuwen “Heer, U bent mijn alles! U bent het grootste genot van mijn ziel en ik hou ervan om in Uw aanwezigheid te zijn!”.

Ik wist niet dat u problemen had.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/03/30/god-als-ideale-datingshowkandidaat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. http://depoortvangroningen-alex.blogspot.com/


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: