Meldpunt kindermishandeling

Sommige ouders imiteren God iets te hardhandig.

Wanneer een slapend kind gewekt moet worden, halen liefdevolle ouders het met zorg uit bed en schudden zachtjes heen en weer. Als het kind niet direct wakker wordt, schudden ze iets harder. Ze weten instinctief wanneer te stoppen. Sommigen schudden zelfs helemaal niet!

Wilkersongelovigen zijn een verhaal apart. Zij menen, op gezag van hun religieus leidsman, dat hun kindje lijden zal als het niet op tijd wakker wordt. Dit leidt soms tot ernstig sjorren. Daarbij houden Wilkersongelovigen principieel niet op met schudden, tenzij God hun handen stil zet.

De gevolgen zijn soms aanzienlijk:

Vaker dan aangenomen brengen ouders of verzorgers hersenletsel toe aan kinderen, vooral aan kinderen die jonger zijn dan een jaar. De door de mishandeling veroorzaakte aandoening werd bekend onder de naam “shaken baby syndrome” (syndroom van de door elkaar geschudde baby).

Omdat ook wel oudere kinderen hersenletsel wordt toegebracht en omdat dit niet uitsluitend gebeurt door op en neer of door elkaar schudden, gebruikt men nu ook wel één van de volgende termen: “non-accidental head injury” (niet-toevallig hoofdletsel), “inflicted head injury” (toegebracht hoofdletsel) of “abusive head injury” (hoofdletsel door misbruik). Schudden van een baby is kindermishandeling maar kindermishandeling omvat meer dan hersenletsel.

Bij God hoeft u voor zulke dingen niet bang te zijn. Hij schudt zachtjes door elkaar, aldus David Wilkerson zelf:

Eerst schudt Hij ons heel zachtjes maar nu wordt het schudden harder omdat Hij er nog niet in geslaagd is ons te wekken.

De Heer begon de aarde letterlijk te schudden aan het einde van de jaren ’80 [Wilkerson bedoelt: van de 20e eeuw; PP]. Een aardbeving in Armenië vaagde bijna een complete provincie weg. Een aardbeving in Japan met een kracht van 6.9 op de schaal van Richter vernietigde bijna een volledige stad.

Vervolgens kwamen de verschrikkelijke bevingen in San Francisco waarna er bijna dagelijks nog meer volgden in dat gebied. Aardbevingen treffen de westkust continu, vanuit het noorden van Californië tot aan San Diego en Mexico toe.

Ook ons land is niet gespaard gebleven. Ik noem een Sappemeer (2011) en Roermond (1992).

Ook vroeger al schudde God landen wakker. Ik noem Lissabon (1755) en Knossos (1380 voor Christus).

God doet het voor ons bestwil of, zoals Wilkerson zijn preek vandaag besluit:

God zal alles schudden zodat Hij geopenbaard zal worden als enige onschudbare macht!

Daarmee moeten we het doen. Voor te liefhebbende Wilkerson-ouders zijn echter meldpunten. Bent u geschokte buurtbewoner, schroom dan niet hemel en aarde te bewegen om het geschud te stoppen. Voor het geboren leven!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/04/04/meldpunt-kindermishandeling/trackback/

%d bloggers liken dit: