Nader tot u

Jezus herstelde en is de toegang tot God’s opening. Mensen waarderen dat te weinig.

Zoals wij kort geleden mochten leren: waar geloof is op de uitkijk staan naar God. Van die God kunnen we zeggen: Hij is er nog niet maar Hij komt.

In afwachting van die glorieuze dag hebben wij echter ook nu reeds intieme omgang met God. Tegenwoordig zegt men dan al snel ‘vir- tueel’.

In een poging de jeugd te bereiken, is zulk taalgebruik toegestaan, mits geestelijk opgevat. De traditionele en door de tijd geheiligde beeldspraak is: ‘gemeenschap met God’.

Dat zulk contact mogelijk is, danken wij aan Jezus:

Waarom moest Jezus lijden en sterven? Waarom bracht Hij ons rechtvaardiging? Waarom wordt Zijn volmaakte gerechtigheid tot de onze gerekend? Dit was allemaal zodat Hij ons tot God zou brengen. Het draait allemaal om de intieme gemeenschap met de Vader.

Aldus prediker David Wilkerson in zijn preek vandaag.

Dat is de enige reden dat God een hekel aan zonde heeft. Het zijn daden die nu eenmaal virtuele verwijdering scheppen tussen u en Hem.

“Doe dit toch niet!” zou Hij u willen sms-en maar u heeft het reeds gedaan en zich uit uw intieme omgang met Hem losgemaakt, God verweesd maar ook wat verstoord achterlatend.

Daarom heeft Hij Jezus aan het Kruis laten sterven.

Nú accepteert God de Vader ons weer als heiligen. Nú kunnen we weer ingaan tot Zijn heiligheid.

Dat is toch prachtig!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/04/13/nader-tot-u/trackback/

%d bloggers liken dit: