La Pulga van het geloof faalt

Lionel Messi hield eigenhandig Barcelona van de overwinning tegen Chelsea af. Centrumspits David Wilkerson bewijst God’s bende bergmannen
vandaag een vergelijkbare dienst.

U was erbij en keek ernaar: Lionel Messi veroorzaakte de enige treffer in het Londense duel tussen Chelsea en Barcelona en miste gisteren de strafschop die Barcelona op 3 – 1 had kunnen en moeten brengen. Daarna had de wedstrijd, en waarschijnlijk de wereld, een ander aanzien gehad.

Een fout van vergelijkbare omvang maakt Gods sterspeler – charismatisch prediker David Wilkerson – vandaag. Zijn natuurlijke brille liet hem – het blijft verbazen – in de steek. Telkens opnieuw zette hij zijn bekende schijnbeweging in (het woord ‘hogepriester’). Maar de tegenstander, al te vertrouwd met deze routine, liet zich dit keer niet in de luren leggen!

Een off-day voor het team van Gods bergmannen, toch al kwetsbaar vanwege hun zwaar leunen op Wilkerson.

Ook anderszins was Wilkerson vandaag niet op dreef: hij vertelde dat Jezus voor ons bidt bij God de Vader…precies zoals in vorige matches… En dat Jezus, bij leven en wellijden, de hele dag voor ons bad – ook die kon het publiek dromen.

Net toen dat publiek onverwacht alsnog – zoals dat gaat bij sterspelers, ook als ze hun dag niet hebben – de verlossende uitsmijter meende te mogen toejuichen, de doeltreffende actie die het lange wachten niet vergeefs had doen laten zijn geweest…viel Wilkerson stil. Ook een sterspeler heeft weleens echt zijn dag niet.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/04/24/la-pulga-van-het-geloof-faalt/trackback/

%d bloggers liken dit: