Nooit meer teneergeslagen

Een Wilkersonchristen is wel vaak terneergeslagen maar nooit meer teneergeslagen!

Heeft prediker David Wilkerson nu echt zijn laatste interpretatie over het bloed van Jezus uitgegoten? Men weet het nooit bij deze onvermoeibare ijveraar voor zijn versie van het woord van God, maar het lijkt erop. Vandaag gaat het vertrouwd over de duivel.

Die doet veel in het verborgene maar ergens ontdekt de opletten- de Wilkersonchristen toch zijn hand. Bij tegenslag bijvoorbeeld (tenzij dit een zegenrijke beproeving van Godswege mag zijn).

Of als een lid van de eigen gemeente hardnekkig in discussie wil over geloofsopvattingen:

Geliefden, u moet niet betrokken raken in discussies met mensen die het enkel en alleen om de discussie te doen is. Dit alles is slechts bedoeld als afleiding, u dient door te gaan met het werk waartoe u geroepen bent.

Onverstoorbaar doorgaan deed ook Nehemia, waarover Wilkerson twee maanden terug een tranentrekkende preek schreef, die erg afleidde van het dagelijks werk voor God.

Deelde Wilkerson toen een nooit eerder door hem opgemerkte nu- ance in deze tekst, vandaag houdt hij het bij een gebruikelijke le- zing.

Maar fijn, trouwe Wilkersonvertaler, dat u eindelijk de correcte schrijfwijze van “terneergeslagen” heeft overgenomen! Nog in maart hield u, ondanks mijn jarenlange stilzwijgende correctie, aan “teneergeslagen” vast. Maar vandaag hanteert u de correcte schrijfwijze, misschien omdat het een overgenomen Bijbeltekst is, misschien omdat u leerbereidheid vertoont:

Toen al onze vijanden dat gehoord hadden, werden al de volken rondom ons bevreesd en zeer terneergesla- gen (..).

Laat ons bidden dat het bij u mag beklijven!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/05/22/nooit-meer-teneergeslagen-2/trackback/

%d bloggers liken dit: