God bedoelt het goed

Je boft als je de Postcodeloterij wint en over iets van piepschuim.

Het is een ongekend genoegen uitverkoren volk te zijn. Ik denk hierbij aan een historisch voorbeeld: een vijfgeneratiegezin, zeventig in getal, op een bevolking van, wat zal het geweest zijn, drie miljoen. Dat is maar iets meer kans dan die van u om de Postcodeloterij te winnen.

Ook individuele uitverkiezing is om niet, een gelukkig toeval. Kijk wat de zeventig overkwam:  “Overal (..) buigden de mensen voor Jozef in diep respect en ontzag”. Alleen omdat God ze op de troon gezet had!

Anders dan bij een loterij vergezelt lijden in het Christendom winnen:

Toen de farao aan Jakob [een van die zeventig geluksvogels] vroeg hoe oud hij was antwoordde hij “Het getal der jaren mijner vreemdelingschap is honderdendertig; weinig in getal en kwaad zijn al mijn levensjaren geweest” (Genesis 47:9). In het Hebreeuws staat er “Kort en verdrietig zijn mijn dagen geweest”, kortweg “Ik heb een hoop lijden gezien”.

Wat prediker David Wilkerson, die we hier sprekend opvoeren, niet uit het Hebreeuws vertaalt, omdat het niet in de Bijbeltekst te vinden is, is “een berouwvol hart”. Dat geeft Wilkerson zomaar aan Jacob.

Het is wat anders dan een winnend lot, meer balletjeballetje. Een berouwvol hart van piepschuim.

Houd moed. U mag lijden maar er mag een eind aan komen. Dit mag zich herhalen en dat zal het zullen. U bent Zijn oogappeltje, wellicht.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/09/18/god-bedoetelt-het-goed-met-zijn-snoezepoezen/trackback/

%d bloggers liken dit: