U bent ook maar een arme gelovige

U kunt ook niet helpen dat het nog niet zover is.

  

Wist u al dat u niets hoeft te doen en God u – eindelijk! – van uzelf bevrijdt?

Het is ook niet waar. Het zijn de uitwasemingen van stervenszieke prediker David Wilkerson. Vandaag walmt hij over ‘de nieuwe mens’. Daarover predikte hij ook 15 mei 2010 al eens.

Gods Nieuwe Verbond kan met een krachtige uitspraak samengevat worden” begint Wilkerson vandaag. Maar wie kan wijs uit zijn woorden?!

God belooft wat Hij gisteren ook beloofde, zoveel is duidelijk.

Maar dat zei Wilkerson ook mei 2010 al. Verschil met vandaag is dat we een dag, week, maand, jaar verder zijn… nog altijd zonder resultaten.

Daarom zijn we hier vergaderd, daarom brandt ook vandaag de vraag van alle dagen op uw lippen: wanneer gebeurt het nou?

Wis en waarachtig gebeurt het, zegt Wilkerson. In beginsel is het al gerealiseerd, immers door God beloofd.

Maar dan in reutelcode. Het moet immers niet simpel gezegd, dan zou u het maar begrijpen – en wat moet u dan met uw leven?!

Dus mislukt succes altijd – tot ieders tevredenheid. “Gewoon geloven”, de ogenschijnlijk zo simpele eigen bijdrage van de sterveling aan het beloofd succes, is ONMOGELIJK!

De uitblijvende resultaten bewijzen het.

Hier uw dagelijkse portie reutelmeteut, hier de “krachtige” samenvatting van het Nieuwe Verbond, die u niettemin gedoemd bent verkeerd toe te passen of te geloven, of waarin u met zekerheid zult falen:

Het is Zijn onherroepelijke belofte aan Zijn volk om hen te bevrijden van de heerschappij van de zonde – door de kracht van de Heilige Geest.

In mei 2010 moest de Nieuwe Mens (in spe) van Wilkerson hard werken voor God hem of haar eindelijk bevrijden wou:

Deze nieuwe mens leeft door geloof alleen (..). Hij gelooft Gods woord zo volledig dat hij op niets anders meer steunt. Hij heeft de bron van alles gevonden in Christus, Wie in alles voldoende is. En hij gelooft wat God over hem zegt: “Uw oude mens is dood, en uw leven is verborgen met Christus in God”. Het kan zijn dat hij/zij dit niet voelt, of het volledig kan begrijpen, maar hij zal het woord van God niet tegenspreken of mee redetwisten. Hij accepteert het door geloof, en vertrouwt erop dat de Heer trouw is aan Zijn Woord.

Maar zeg eens eerlijk: doen de woorden van Wilkerson er voor u eigenlijk toe? Is uw eigenlijke doel niet goedkeuring herontvangen (in uw blijvende ellende, ik benadruk het maar even)? Herbevestiging van de leugen – die u verkiest te geloven – dat dit derven zegening is?

Arm wandelend geraamte!

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://hogerhoning.wordpress.com/2012/10/23/u-bent-ook-maar-een-arme-gelovige/trackback/

%d bloggers liken dit: